Onze activiteiten en aanbod voor werkgevers

Uw verhaal

... en onze ondersteuning


  In 4 stappen

naar duurzame klanten


Uw verhaal ... en onze ondersteuning

Het gesprek met uw werkgevers

Het gesprek tussen werkgevers en u als adviseur wordt steeds interessanter. Voorheen ging het vooral over financiële prikkels. Nu spreken we met elkaar over de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Als adviseur kaart u dat gesprek aan. Hoe zorgt de werkgever dat zijn werknemers duurzaam inzetbaar worden en blijven? Hoe worden mensen vitaler? Zulke vragen vindt elke werkgever interessant, want vitale medewerkers zijn bevlogen en energiek. Ze gaan makkelijker om met veranderingen. Ze kunnen langer doorwerken en ze zijn productiever. Welke werkgever wil dat niet?

Invalshoeken voor adviesgesprek

 • Verzuim is peperduur: een zieke medewerker kost 1,5 à 2,5 keer zijn brutoloon - gemiddeld € 250,- per dag. Zie ook onze verzuimtool. Wij van De Amersfoortse helpen om verzuim te voorkomen. In ieders belang: werkgever, medewerker en verzekeraar.

 • Verzuim verkorten en voorkomen: als je de Werkgeversmodule binnen de Doorgaanverzekering afsluit, hebben je medewerkers recht op extra vergoedingen. Zodra je medewerker minimaal een basisverzekering afsluit bij De Amersfoortse profiteert hij van extra vergoedingen. Zoals extra fysiotherapie en psychologische zorg: de meest voorkomende klachten bij ziekte en verzuim. Plus vervangende mantelzorg bij problemen in het gezin. Zo doe je niet alleen méér voor je medewerkers, maar je bijdrage kan ook verzuim voorkomen en verkorten. Dus kosten besparen. De Werkgeversmodule kost € 8,50 per medewerker per maand. Dat is veel minder dan de kosten van ziekteverzuim.

 • Preventie is voordeliger: het is geen nieuw inzicht dat bewegen goed is voor de gezondheid. En dat geldt ook voor medewerkers. Om gezonder en vitaler te worden is een verandering van het dagelijkse leefpatroon nodig. Maar dat is vaak een lastige opgave. Daar kan iedereen wel een beetje hulp bij gebruiken. Met a.s.r. Vitality stimuleer je werknemers gezonde keuzes te maken en meer te bewegen.

 • cao/branche: in sommige cao's of branches zijn afspraken gemaakt over duurzame inzetbaarheid van de werknemers. Bijvoorbeeld in de vorm van een speciaal budget voor werknemers of een verplicht aanbod van een jaarlijkse PMO (periodiek medisch onderzoek).
 • “Ik wil doorgaan met mijn onderneming. Daarom is het belangrijk dat mijn medewerkers fit blijven. Want als zij zich fit en vitaal voelen, presteren ze beter. En werken ze langer gezond door. Omdat we allemaal steeds langer doorwerken, wil ik als werkgever mijn mensen ook na hun 65ste fit houden. Dat is goed voor hen én voor mijn bedrijf. Want ziekteverzuim kost handenvol geld. Maar dan moeten mensen wel gezond kunnen doorwerken. Dat vraagt om vitale medewerkers en goed werkgeverschap De Amersfoortse helpt mij daarbij. Met scherp geprijsde producten en diensten die logisch op elkaar aansluiten. Met preventie en met deskundig advies en begeleiding als het nodig is. Goed geregeld."

Aanbod van De Amersfoortse

 • a.s.r. Vitality

 • Vernieuwd zorgaanbod

 • Klantgerichte ondersteuning

 • Doorgaanverzekering

Ondersteuning bij het informeren van uw klanten

Wij helpen u graag bij het informeren van uw klanten over de mogelijkheden van onze zorg- en doorgaanverzekeringen. Hier vindt u een aantal tekstvoorbeelden die u kunt gebruiken bij uw klantcommunicatie.

Voorbeeld tekstblokken

 • Werkgevers die nog geen zorgcollectiviteit hebben

 • Werkgevers die al een collectieve inkomensverzekering hebben

 • Werkgevers die al een zorgcollectiviteit hebben

 • Ondernemers zonder zorgverzekering of AOV

 • Ondernemers met AOV

 • Ondernemers met zorgverzekering

In 4 stappen naar duurzame klanten

 1. Selecteer samen met de Specialist Inkomen de meest kansrijke klanten

 2. Bel met deze klanten voor een afspraak voor oktober

 3. Bespreek het verhaal Duurzame inzetbaarheid met deze klanten

 4. Open een collectief zorgcontract voor de werkgever. Vertel de werkgever dat hij van De Amersfoortse een e-mail ontvangt om de (zakelijke) mailadressen van zijn werknemers te uploaden. Zodat de werkgever geholpen wordt om het mooie aanbod dat hij heeft geregeld voor zijn werknemers te vertellen.